Fleur je inrichting op met houtlooktegels

De nieuwe trends op het gebied van tegels zijn dit jaar samen te vatten met één woord: natuurlijk. Het gebruik van natuurlijk materialen en designs is erg hip. Deze worden gecombineerd met andere stijlen, om bijzondere combinaties te realiseren. Door veel elementen samen te voegen, wordt de indruk gewekt dat alle ruimtes in het huis overlappen – en zelfs dat de grens tussen binnen en buiten vervaagt. Een belangrijke rol daarbij speelt de houtlooktegel, die inmiddels door een groot aantal tegelmerken geproduceerd wordt. Houtlooktegels zijn er in vele varianten en afmetingen waardoor ook legpatronen zoals visgraat of stroken gelegd kunnen worden. Mede hierdoor worden houtlooktegels ook wel aangeduid als keramisch parket. Kijkend naar de toepassingsmogelijkheden als vloertegel is dat zeker een terechte aanduiding die echter tekortdoet aan het gebruik als wandtegels in de badkamer, of als decorelement op een wand in de woonkamer of keuken

Combineren met houtlooktegels

De hernieuwde aandacht voor natuurlijke materialen heeft het toepassen van hout opnieuw zeer populair gemaakt. Dit prachtige materiaal heeft veel voordelen: het is duurzaam, het geeft een unieke warme uitstraling, en voelt geweldig. Toch heeft hout, in de vorm van parket of laminaat, ook enkele minpunten. Zo is het vrij kwetsbaar voor krassen en vloeistoffen, en kan het lastig zijn om het hout schoon te houden. Ook kan hout niet zo gemakkelijk in de badkamer, keuken of toilet gebruikt worden. Daarop bieden de houtlooktegels in al hun uitvoeringen en maatvoeringen een oplossing. Deze mooie tegels, die van keramiek gemaakt worden maar precies op hout lijken, kunnen overal als wand- of vloertegel worden ingezet. Hiermee worden hele nieuwe mogelijkheden gecreëerd. Lounge terrassen kunnen met een houtlookvloer opeens overlappen met de woonkamer. Daardoor worden binnen- en buitenruimte als het ware één: een geheel nieuw concept in de traditie van interieurdesign.

De mooiste houttegels, ook voor buiten

Veel tegelmerken bieden ook special houttegels in hun collecties aan die niet alleen binnenshuis in de keuken en badkamer gebruikt kunnen worden, maar ook in de tuin hun mannetje staan. De tegels zijn niet onderhevig aan enige vorm van slijtage en kunnen regen, wind en sneeuw prima weerstaan. Het fraaie houtnerfeffect, dat gerealiseerd wordt met behulp van speciale keramische technieken, is van hoge kwaliteit en vrijwel niet van echt hout te onderscheiden. Daarmee zijn houtlooktegels een prima keuze voor ieder interieur en de moderne tuin. Voor het creëren van een ruimtelijk van binnen naar buiten interieur of als decoratief wandtegel element dat de sfeer en uitstraling van de ruimte accentueert en versterkt. Voor een overzicht van houtlooktegels van diverse tegelmerken en afbeeldingen kunt u hier een kijkje nemen.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming