Waaraan herken je een goed architectenbureau?

architectenbureau

Wanneer je een nieuw huis gaat bouwen of een aanbouw gaat doen wil je natuurlijk graag in zee gaan met een professioneel architectenbureau. Hoe weet je nou zeker dat je te maken hebt met een professioneel, betrouwbaar en goed architectenbureau?

Niet iedereen mag zich zomaar architect noemen. Wil je in aanmerking komen voor deze titel? Dan moet je eerst een reeks opleidingen volgen. Wanneer je deze goed afgerond hebt kom je in aanmerking om je in te schrijven bij het ‘architectenregister’. Pas wanneer je opgenomen bent in het architectenregister mag je jezelf architect noemen.

Is het architectenbureau aangesloten bij de BNA?

Wanneer je met een architectenbureau in zee gaat is het belangrijk om te weten dat je te maken hebt met een gekwalificeerde architect, maar ook het gehele architectenbureau moet betrouwbaar zijn. Ga dan eens even na of het architectenbureau aangesloten is bij de BNA. De Bond van Nederlandse Architecten is de algemene Nederlandse beroepsvereniging van architecten. Let wel op, want een architectenbureau is niet verplicht zich bij de BNA in te schrijven. Echter staan al ruim 3.000 architecten en architectenbureaus ingeschreven bij de BNA. Vaak wordt de aansluiting hierbij gezien als een soort keurmerk.

Klant is koning, ook bij een architectenbureau

Naast het pluspunt wanneer een architectenbureau is aangesloten bij de BNA zijn een aantal overige zaken ook van groot belang. Maar hoe dan ook, klant is koning. Daarom is het van ongekend belang dat in de eerste fase de klant zijn wensen duidelijk bespreekt met het architectenbureau. De architect moet exact weten wat de klant wil. Vanzelfsprekend moet ook het budget aan de orde komen.

Daarnaast moet het architectenbureau werken met kwalitatief goede materialen. Wanneer je vragen hebt of advies nodig hebt, kan je altijd terecht bij het architectenbureau. Zoals eerder gezegd ‘klant is koning’, maar wanneer het architectenbureau zijn twijfels heeft, moet men eerlijk zijn en dit direct aangeven. Zo worden problemen voorkomen en kan er naar een goede oplossing gezocht worden.

Daarnaast zet een degelijk architectenbureau afspraken altijd zwart op wit. Dit is zowel van belang voor de klant als voor het architectenbureau zelf. Mochten er problemen ontstaan, meningsverschillen zijn of overige conflicten optreden, dan staan de afspraken altijd op papier.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming