Kleine dakopbouw: lage kosten

dakopbouw

Door de grote vraag naar dakopbouwen met lage bouwkosten heeft het Haagse architectenbureau Studioschaeffer Architecten BNA “het tuinkamerconcept”  ontwikkeld, een kleine dakopbouw met minimale bouwkosten.  De architecten presenteren hun vernieuwende concept op de website www.dakopbouwendenhaag.nl.   

Uitbreidbaarheid


Het tuinkamerconcept bestaat uit een serie uitbreidbare dakopbouwen, waarvan de kleinste ongeveer 3x3 meter is. De tuinkamers zijn allemaal voorzien van een dakterras. Architect Bas van den Broeck: “Het bijzondere van de tuinkamers is dat ze flexibel uitbreidbaar zijn. Wanneer het bouwbudget nu nog niet toerijkend is voor een grote dakopbouw, kan eerst een kleine tuinkamer geplaatst worden. Na verloop van tijd kan deze binnen de bestaande kaders vergroot worden.” Van den Broeck legt vervolgens uit dat alle voorzieningen voor de uitbreiding al getroffen zijn. Zo is er al een verstevigingsbalk in de dakopbouw aangebracht waar het nieuwe dak tegenaan geplaatst kan worden. De bestaande gevel kan gedemonteerd worden en als nieuwe gevel worden hergebruikt. Hetzelfde geldt voor het hekwerk. Dit is allemaal gedaan om de toekomstige uitbreiding van de tuinkamer zo makkelijk mogelijk te maken: het kan zelfs zonder aannemer gedaan worden!

Architectuur

De architecten hebben de tuinkamer ontworpen volgens het contrasterend model. Dit wil zeggen dat de dakopbouw in uiterlijk afwijkt van het gebouw waar de dakopbouw op geplaatst wordt. Dit kan gedaan worden, omdat de tuinkamers enkele meters terug liggen ten opzichte van de voorgevel van het pand. Vanaf straatniveau zijn de tuinkamers dus niet te zien.  

Bouwkosten

De goedkoopste tuinkamervariant kan al gebouwd worden vanaf 20.000 euro, inclusief trap en dakterras. Hiertoe heeft Studioschaeffer Architecten BNA afspraken gemaakt met diverse toeleveranciers. Deze uitzonderlijk lage bouwkosten maken het al snel aantrekkelijk om over een woninguitbreiding na te denken.

Op de website www.dakopbouwendenhaag.nl leggen de architecten uit hoe de tuinkamer ontwikkeld wordt en welke typen er zijn. Tevens organiseren zij iedere dinsdag van 16.30 uur tot 18.00 een gratis inloopspreekuur. Van den Broek: “Op het inloopspreekuur bekijken we wat de mogelijkheden zijn voor het plaatsen van een dakopbouw. Als de opdrachtgever bouwtekeningen meeneemt, kunnen we meteen al enkele schetsen maken.”  

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming