Gevelrenovatie voor een stralend pand

In Nederlandse steden en dorpen staan tal van fraaie woningen en bedrijfspanden uit de voorbije eeuw of zelfs nog veel ouder. Deze oudere panden hebben vaak een enorm mooie uitstraling. De gevels staan al die tijd al bloot aan de invloeden van weer en wind. Voor een perfecte uitstraling én lange levensduur is gevelrenovatie dan meestal aanbevolen.

Gevelstenen zijn erg duurzaam, maar de levensduur is niet oneindig. Niet verwonderlijk ook: het is een natuurlijk materiaal, dat jaarrond bloot staat aan wind, regen, hitte, vorst en vervuiling. Vervuiling door roet en andere luchtvervuiling, en ook door aangroei van algen en mossen.

Poreus

In de loop der tijd worden gevelstenen steeds poreuzer. Vocht trekt dan steeds verder de stenen in, waardoor ze nog verder verslijten. Zeker in de winter, wanneer het vocht bij vorst uitzet en voor schade zorgt. Voegwerk is hiervoor nog veel gevoeliger. De voegen zijn er bij oudere gevels dan ook vaak slecht aan toe.

Herstellen met gevelrenovatie

Door middel van gevelrenovatie zijn dergelijke aangetaste gevels weer als nieuw te krijgen. Afhankelijk van de staat van de gevelstenen en het voegwerk, bestaat gevelrenovatie uit een aantal stappen:

-          Voegwerk uithakken: als het voegwerk in slechte staat is, worden de voegen uitgehakt

-          Gevelreiniging: vervolgens worden de gevelstenen gereinigd. Afhankelijk van de soort steen en de vervuiling, gebeurt dit met heet water onder hoge druk of met water samen met een straalmiddel onder hoge druk.

-          Scheurherstel: als er scheuren in de gevel zitten, bijvoorbeeld door verzakking, worden die hersteld

-          Impregneren: tenslotte krijgt de gevel een ademend beschermlaagje door middel van impregneren. Hierdoor parelt vocht van de stenen af, terwijl vocht van binnenuit nog wel uit de gevel kan. De gevel blijft hierdoor droog en vervuiling hecht minder snel.

Wat kost gevelrenovatie?

Er is geen vaste meterprijs op te geven van gevelrenovatie. De exacte kosten zijn afhankelijk van de soort stenen, de hoeveelheid herstelwerk en van factoren zoals de bereikbaarheid van de gevels en de plaatselijke regelgeving van de gemeente. Neem contact op met een gevelreinigingsbedrijf voor meer informatie. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming