De 5 redenen om een binnenhuisarchitect voor je interieur in te huren

Binnenhuisarchitect inhuren?

Ga jij je woning kopen of verkopen? Moet jouw kantoor opnieuw ingericht worden? Of is jouw hotel of restaurant toe aan een nieuwe stijl? Dan ben jij wellicht op zoek naar een goede binnenhuisarchitect! Een binnenhuisarchitect kan jouw alles vertellen over de voor- en nadelen van de te gebruiken kleuren, materialen, vormen, verlichting, ruimtes et cetera. Zowel voor de woonkamer, slaapkamer, keuken als voor een complete woning kan een binnenhuisarchitect je van dienst zijn.

Hieronder vind je vijf belangrijke redenen voor het inhuren van een binnenhuisarchitect.

Binnenhuisarchitect inhuren bij de aankoop van een woning

Heb je een leuk huis op het oog? Maar weet je nog niet zeker op je wel tot koop/huur moet overgaan? Of heb je een aantal bezichtigingen gedaan maar heb je echt geen idee hoe jouw meubels in deze ruimtes moet krijgen? Of kan je gewoonweg niet door de meubels van de huidige bewoners heen kijken? Neem dan eens een binnenhuisarchitect mee naar de bezichtigingen. Deze professional kan je direct laten zien wat de mogelijkheden zijn. Hij zorgt ervoor dat jij dwars door de huidige meubels heen kijkt. Hij laat je de mogelijkheden van verschillende ruimtes zien. Wellicht gaat er een wereld van veranderingen voor je open.

Binnenhuisarchitect inhuren bij de verkoop van je woning

Ben jij één van de velen die zijn huis niet verkocht krijgt? Het klinkt misschien wat vreemd maar een binnenhuisarchitect kan jouw zeker van dienst zijn. Een binnenhuisarchitect kan jouw huis inrichten op een verrassende manier. De ruimtes kan hij groter laten lijken door middel van andere kleuren, meer lichtinval of het verplaatsen van de meubels. Kopers kunnen vaak niet door het huidige interieur heen kijken. De binnenhuisarchitect restyled je woning wat de verkoop zal bevorderen.

Laat het interieurontwerp maken door de binnenhuisarchitect

Met name wanneer je een nieuwbouwwoning hebt gekocht, je woning aan het renoveren of uitbreiden bent kan een binnenhuisarchitect je van dienst zijn. Hij maakt een ontwerp voor je waarin hij aangeeft welke ruimte wat voor functie moet krijgen. Hij houdt rekening met de praktische kanten en het plezier en gemak. Daarnaast maakt hij voor elke ruimte één of meerdere ontwerp(en) voor de indeling ervan. Op papier richt hij de woning in met meubels. Op deze manier kan je zien hoeveel ruimte je nog overhoudt na de inrichting van de ruimte. Door middel van deze tekening kan je al snel zien of je het mooi vindt of niet. Natuurlijk geef je van te voren je wensen door aan de binnenhuisarchitect. Wellicht voel jij je bij één of meerdere van deze ontwerp(en) je direct op je gemak. Omdat alles op papier staat kan je ook eens kijken wat kleuren met de ruimte doen. Daarnaast kan je natuurlijk altijd advies vragen aan de binnenhuisarchitect. In de meeste gevallen zal de binnenhuisarchitect je ook begeleiden bij de realisatie ervan.

Laat je adviseren over de stijl en de inrichting

Een binnenhuisarchitect adviseert je graag over de inrichting van je huis. Denk hierbij aan de te gebruiken kleuren, materialen en de verlichting. Sommige kleuren zullen een ruimte kleiner laten lijken, terwijl een andere kleur de ruimte juist ruimer maakt. Dit in combinatie met de kleur en het materiaal van de vloer is vaak lastig voor te stellen. Daarom is het oplettende oog van een professional vaak van groot belang. Hij laat je zien welke kleuren en materialen geschikt zijn voor een bepaalde ruimte en welke juist niet. Hij laat zien welke stijlen je kan combineren, welke kleuren en welke materialen bij elkaar gebruikt kunnen worden. Hij laat je zien wanneer je woning kil wordt of wanneer deze juist een warme sfeer uitstraalt. Hij zet het voor je op papier, jij kan je keuze maken en natuurlijk helpt de binnenhuisarchitect je bij het realiseren ervan.

Vraag advies aan de binnenhuisarchitect voor het design van je meubels

Natuurlijk kan jij je binnenhuisarchitect altijd om advies vragen betreft de stijl van je meubels. Misstaat een donkere robuuste kast midden in de woonkamer? Of staat er bijvoorbeeld een haard in de woonkamer maar weet je niet goed wat je ermee aan moet? Laat je dan eens adviseren door de binnenhuisarchitect. Hij heeft wellicht enorm veel leuke, stijlvolle ideeën. Daarnaast kan een binnenhuisarchitect je ook het één ander vertellen over het stijlen van thuiswerkplekken en speelruimtes voor de kinderen. Ook deze moeten immers bij de stijl van je huis passen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming