Dakopbouw? Den Haag in de ban van dakopbouwen

Dakopbouwen den haag

De architecten van www.dakopbouwendenhaag.nl zien een toenemende vraag naar dakopbouwen in Den Haag. Architect Bas van den Broeck: “Sinds de gemeente begin dit jaar de kadernota dakopbouwen heeft laten vervallen, is het in heel Den Haag mogelijk om een dakopbouw te bouwen. Ons architectenbureau moet alleen aantonen dat er geen extreme schaduwvorming voor de buren op zal treden na realisatie van de dakopbouw. Dit doen we met behulp van een bezonningsimulatie, die meestal positief uitpakt.”

 

Er zijn veel verschillende typen dakopbouwen mogelijk. Een korte rondgang door de Haagse wijk Rustenburg Oostbroek laat al een aantal verschillende typen zien. Zo worden er op de Hattemlaan dakopbouwen met schuine kap gebouwd, terwijl even verderop op de Zuiderparklaan een modern ogende dakopbouw met houten lamellen is verrezen. Ook zijn er veel dakopbouwen waarbij de bestaande gevel gewoon wordt doorgemetseld. Van den Broeck: “Bij het ontwerpen van een dakopbouw houden wij altijd rekening met de bestaande architectuur. Soms is het goed om een rechte gevel te tekenen, terwijl wij het ook vaak belangrijk vinden om de witte daklijst in tact te houden. Dan wordt een dakopbouw dus uitgevoerd met een schuine kap of in een afwijkende architectuur”.

 

Op de website www.dakopbouwendenhaag.nl leggen de architecten uit wat de voordelen zijn van het bouwen van een extra verdieping. Daarnaast zetten ze de website in om aan geïnteresseerden uit te leggen hoe het bouwproces in elkaar steekt, wat bouwtechnische consequenties zijn en hoe de nieuwe woningindeling er uit kan komen te zien. Wat opvalt is dat de architecten iedere woensdag van 9.30 uur tot 10.30 een gratis inloopspreekuur organiseren. Van den Broek: “Het inloopspreekuur is een groot succes, omdat het de barrière om met een architect te gaan praten volledig weg neemt.”

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming