Bijzondere architectuur in Nederland of buitenland, laat je inspireren!

bijzondere architectuur

Ben jij op zoek naar een nieuw huis? Wil je dat zelf door een architect laten ontwerpen? Verdiep je dan eens in de architectuur van gebouwen, woningen, panden, bruggen, kerken et cetera. Maar ga ook eens kijken in pretparken, gewoon om wat bijzondere ideeën op te doen. Kijk goed om je heen en laat je inspireren door de bijzondere architectuur om je heen. Vergeet ook de natuur niet. Met al haar bijzondere kleuren, vormen en geuren zal zij jou snel inspireren. Maar neem ook eens een kijkje in het buitenland. Je vindt daar een totaal andere architectuur, wellicht inspireert deze je.

Let op de kleuren en de vormen. De plaats van de ramen, de hoogte en de grootte ervan. Bekijk de kleurencombinatie, het materiaal waarvan het gemaakt is en de lichtopval.

Bijzondere architectuur in Nederland

Ga er eens lekker op uit en bekijk wat de architectuur in Nederland te bieden heeft. Reis eens af naar Rotterdam en bekijk wat de kubuswoningen te bieden hebben. Met hun aparte vorm doe je wellicht leuke ideeën op voor je eigen woning. Nu je toch al naar Rotterdam afgereisd bent, neem dan ook eens een kijkje bij het drijvende paviljoen in de Rotterdamse haven. Vooral als je plannen hebt om bij of op het water te gaan wonen doet je hier vast veel inspiratie op. Neem ook eens een kijkje in Hilversum. Het gebouw van ‘Beeld en Geluid’ is enorm kleurrijk aan de buitenkant. Ook de binnenkant van het gebouw zal zeer inspirerend zijn. Bekijk naast moderne architectuur ook eens de historische architectuur. Wellicht dat je deze in een nieuw jasje kan steken. Ga ook eens kijken in typische plaatsen zoals de Zaanstreek en bekijk de typische Nederlandse architectuur. Hoogstwaarschijnlijk doe je leuke ideeën op en proef je direct de sfeer die jij ook zelf wilt creëren.

Vergeet ook niet om eens rond te kijken naar de architectuur die gebruikt wordt in pretparken zoals de Efteling. Het gaat om het gevoel, de look, de vormen en de kleuren. Laat je ogen het werk doen, laat je hart spreken en je fantasie werken. Wees creatief en ontwerp je eigen woning.

Bijzondere architectuur in het buitenland

Ook in het buitenland vind je wederom prachtige cultuur. Vaak geeft deze architectuur je onmiddellijk een ander gevoel dan de architectuur die je in Nederland vind. Bekijk de uitstraling van ‘The Church of Hallgrimur’ in IJsland eens. Of ga eens naar het ‘Ideal Palace’ in Frankrijk. Bekijk het ‘National Theatre’ in Beijing in China eens of bezoek het ‘Low impact woodland house’ in Engeland eens. Deze gebouwen zijn niet met elkaar te vergelijken maar ze zijn allen prachtig. Ze dragen alleen een totaal andere stijl en compleet andere gevoelens uit. Houd je ogen open en bekijk de architectuur waar je maar kan. Let met name op kleuren, vormen en materialen.

Kijk goed om je heen en laat je inspireren. Combineren kleuren, vormen, materialen, sferen en stijlen. Let op de constructies en houd je eigen financiën in de gaten. Neem een architect in de arm en ontwerp de woning van je dromen!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming