Architecten positief over prefab

prefab dakkapel

Architecten blijken steeds positiever over prefab blijkt uit het onderzoek van de European Architectual Barometer van Arch-Vision. Voorheen stonden  de architecten een stuk minder positief tegenover het gebruik van prefab. Met deze instelling loopt de Nederlandse architect voorop.

 

Prefab wordt meer gebruikt

88% Van de Nederlandse architecten en 82% van de Spaanse architecten vindt dat er met prefab ook architectonisch hoogstaande projecten gerealiseerd kunnen worden. Ook in andere landen bevestigt meer dan de helft van de architecten dit. Ten opzichte van het vorige jaar is het aantal architecten dat het hier mee eens is in de meeste landen sterk gestegen.

Er wordt door de krimpende arbeidsmarkt verwacht dat er in de toekomst meer door de Franse, Spaanse en Nederlandse architecten gebruik gemaakt gaat worden van prefab. Het blijkt dat de verwachte toekomstige tekorten op de arbeidsmarkt in deze landen een stimulerend effect heeft op het gebruik van prefab.

 

Prefab voordelen

De operationele voordelen van prefab bouw elementen werden al snel door de architecten erkend na de intrede. Vaak was er een bezwaar onder de architecten tegen de beperking in de keuzevrijheid. Door de uniformiteit van prefab zou het architectonische design daar onder lijden. Intussen zijn prefab bouw elementen veel verder doorontwikkeld, waardoor de architecten nu van gedachten zijn veranderd.

Arch-Vision houdt elke drie maanden een onderzoek onder 1200 architecten in Frankrijk, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland onder de naam European Architectual Barometer.

 

Voordelig prefab

Ook onder de verschillende aanbieders van prefab zitten flinke prijsverschillen. Bespaar nog meer op je prefab dakkapel via http://www.wonend.nl/woonlasten-verlagen.html

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming