Zorgaanpassingen in huis

Leven met een handicap is geen pretje. Gelukkig leven we in een tijd waar medisch heel veel mogelijk is. Vooral op het gebied van zorg kunnen we het leven van een lichamelijk gehandicapte een stuk makkelijk maken dan jaren geleden. 

Het fijne aan deze zorgaanpassingen in huis, is dat het de patiënt een stukje vrijheid geeft. Deze is niet meer 100% afhankelijk van anderen om te helpen. Bijna voor elk huis is wel een oplossing te vinden om zorgaanpassingen in te bouwen of te installeren.

Altijd mobiel met een traplift
Een van de bekendste aanpassingen in huis is waarschijnlijk wel de traplift. Voor mensen die niet (meer) zelf de trap op kunnen, is dit een ideale oplossing. Ook zijn er verschillende soorten trapliften die op andere manieren geïnstalleerd kunnen worden, zodat het in elk huis kan worden ingebouwd. 
Bij een traplift kan de gebruiker op een stoeltje gaan zitten die aan de zijkant van de trap is gemonteerd, om daarna met een druk op te knop naar boven te worden gedragen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor naar beneden. Een traplift kan aardig wat kosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn er ook gebruikte trapliften te koop. Deze tweedehands varianten voldoen nog steeds aan de veiligheidseisen en zijn netjes gereinigd voordat ze worden opgeleverd. Op deze pagina vind je verschillende traplift leveranciers die in Nederland actief zijn.

Rolstoelgebruik in huis
Zit je in een rolstoel? Dan wordt er vaak voor de deur van je huis een opritje geplaatst. Op die manier heb je geen last van drempels. Vaak wonen rolstoelgebruikers op een gelijkvloerse woning om het allemaal wat makkelijk te maken. Toch kan er ook prima geleefd worden in een huis met een trap. Hiervoor zijn rolstoeltrapliften met een plateau te krijgen. 
Ook in de rest van de woning kunnen aanpassingen worden gemaakt. Zo kan een keuken herstelbaar worden gemaakt zodat het aanrecht zelf omhoog en omlaag geschoven kan worden. En door alle machines zoals de oven en de magnetron op de juiste hoogte te plaatsen, kan dit ook zonder probleem gebruikt worden.

De badkamer aanpassen
Verreweg de meeste ongelukken in huis gebeuren in de badkamer. Vooral onder senioren en minder mobiele mensen is dit een probleem. Dit kan worden aangepast door de vloer antislip te maken door speciale tegels of matjes. Een andere oplossing is om beugels aan de zijkanten van de muur te plaatsen op plekken waar langs gelopen wordt, of dat er makkelijk kan worden opgestaan vanuit een bad, of het opstapje van de douche. Er zijn zelfs sta-op wc’s om te installeren, zodat de benen niet te erg belast worden bij het opstaan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming