Welke voorbereidingen moet u treffen voor een verhuizing?

Bent u wel is verhuisd? Dan weet u vast wat er allemaal bij komt kijken. Hoewel het een leuke gebeurtenis moet zijn, kan het ook de nodige stress met zich meebrengen. Om dat te voorkomen is een goede voorbereiding essentieel. Dit kan uiteindelijk veel tijd schelen met de rest van de verhuizing. Waar moet u allemaal aan denken?

Meet uw meubels

Bij de verhuizing gaat en staat alles met het op tijd beginnen. Begin een paar weken van tevoren met het treffen van voorbereidingen. Eén van die voorbereidingen is het bepalen welke spullen u gaat meenemen naar de nieuwe woning. U moet dan rekening houden met de ruimte die u heeft bij het vervoeren van deze spullen. Het zou zonde zijn als u er achter komt als het allemaal niet blijkt te passen. Dan bent u mooi in de aap gelogeerd. Meet dan ook spullen op die u mee wilt nemen naar uw nieuwe onderkomen.

Regel een verhuisbedrijf

Een paar extra handjes kunnen nooit kwaad. Regel daarom op tijd een verhuisbedrijf die u kan helpen bij de verhuizing. Het voordeel van een verhuisbedrijf is dat zij over de benodigde spullen beschikken zoals een verhuislift of een verhuiswagen. Deze hoeft u dan niet meer apart te huren. Bovendien hebben zij vaker een verhuizing in goede banen geleid, dus zij weten wat er allemaal bij komt kijken. Bespaar u dan een hoop stress en vraag de hulp in van professionele verhuizers die vaker zulke varkentjes hebben gewassen.

Oude spullen wegdoen

Waarschijnlijk neemt u niet alle spullen mee naar de nieuwe woning. Wat doet u dan met de overige meubels die u niet meer nodig heeft? Misschien zijn sommige spullen nog erg mooi, maar wilt u die liever niet meenemen. Dan kunt u dit wellicht verkopen aan vrienden, familie of kennissen. Mochten zijn geen interesse hebben, dan kunt het ook nog op internet proberen. Als daar ook geen gehoor wordt gegeven, dan kunt u het altijd nog naar een kringloopwinkel brengen of in het ergste geval, het laten ophalen door het grofvuil. Breng op tijd in kaart wat u zeker weg gaat doen en informeer of er iemand in uw omgeving hier interesse in heeft. Dan kunt u op tijd handelen. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming