Wat te doen met een zolder?

Is de bovenste verdieping van uw woning nog niet van toegevoegde waarde voor het geheel? Dan moet u hier natuurlijk snel verandering in brengen, want er kan op een redelijk eenvoudige wijze meerwaarde worden gecreëerd. Het verbouwen van een zolder kan enige tijd kosten en al helemaal wanneer er weinig urgentie achter het project zit, maar het eindresultaat kan een goede toegevoegde waarde hebben.

Waarde van de woning

Bent u van plan om uw woning in de verkoop te zetten? Dan raden wij u aan om hiervoor de zolder nog aan te pakken. Er zijn veel mensen die waarde hechten aan een volledige woning en dit kunt u dan ook realiseren door de zolder op een goede manier te verbouwen. Zo kunt u er een kantoor van maken en een speelplek voor de kinderen. Dit is natuurlijk allemaal afhankelijk van de potentiële kopers en uw eigen wensen en behoeften.

Maak een plan

Voordat u daadwerkelijk aan de slag gaat met het (zelf) verbouwen van de zolder moet u natuurlijk een aantal doelstellingen maken. Wanneer u dit doet zult u merken dat u steeds van doel naar doel kunt werken, waar u voldoende kracht uit kunt putten. U moet er altijd voor zorgen dat de gestelde doelen realistisch en haalbaar zijn. Verschillende meetpunten binnen het verbouwproces kunnen ook van waarde zijn, want hierdoor blijft u houvast hebben.

Praktische zolderzaken

Het maakt niet uit wat voor project u van de zolder gaat maken, maar er zijn altijd een paar zaken enorm belangrijk. Zo moet u er allereerst voorzorgen dat de zolder voldoende is geïsoleerd. Dit zorgt natuurlijk voor het nodige comfort en het maakt hierin dus niet uit wat de functie van de zolder gaat worden.

Ook moet u zorgen dat de ingang naar de zolder voldoende is. Een goede trap kan dus zeker geen kwaad en ook moeten er geen dingen voor de trap/uitgang van de zolder staan.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming