Tuimelramen: info en tips over het tuimelraam en kozijn

Tuimelramen: info en tips over het tuimelraam en kozijn

Tuimelramen zorgen voor voldoende licht. Misschien heb je een zolder met maar een klein raam, maar wil je echt gebruik maken van je zolder wil je wellicht dat er meer licht beschikbaar is. Om meer daglicht binnen te krijgen kun je kiezen voor dakkapellen die meer ruimte geven maar ook voor een of meer grotere dakramen. Als je een zolder hebt met een schuin dak,  moet je er wel rekening mee houden dat je speciale ramen moet gebruiken. Wonend brengt een aantal punten onder de aandacht waar op gelet moet worden wanneer je dakramen gaat plaatsen of dakramen laat plaatsen.

 

Tuimelraam: de functies

Er zijn verschillende redenen om een tuimelraam in de zolder te plaatsen:

  • Verbetering van leefklimaat op zolder
  • Ruimtelijk aspect. De ruimte wordt gevoelsmatig minder benauwend en zal optisch groter lijken
  • Meer lichtinval
  • Ventilatie
  • Luxueuzer ogend
  • Waardevermeerdering van de woning door de gecreëerde leefruimte

Als je een tuimelraam wilt gaan plaatsen zal je op basis van een aantal factoren zoals budget, kwaliteit en onderhoudsvriendelijkheid je keuze moeten gaan maken uit het ruime aanbod van tuimelramen.

 

Tuimelraam: de bedieningsopties

Tuimelramen zijn er in verschillende vromen. Als je kiest voor een manuele bediening heb je de keuze uit brede en smalle bedieningsgrepen, koorden en stangen. Deze zitten normaal gesproken aan de bovenkant bevestigd. Je kunt ook kiezen voor gemak met een elektrisch bedieningssysteem. Zo kan je vanuit je luie stoel het tuimelraam bedienen, maar kan je het ook programmeren wanneer het raam open moet gaan en wanneer weer gesloten moet worden. Als het regent zal het tuimelraam zich automatisch weer sluiten wanneer het voorzien is van een regensensor.

 

Tuimelraam: de accessoires

Hierbij kan je denken aan de beveiliging van het tuimelraam, openingsbegrenzers en ventilatieroosters. Ook zijn er veel keus in raambedekking. Deze accessoires zijn allemaal speciaal ontwikkeld voor een schuin raam. Vanwege het feit dat het raam altijd in de zon geplaatst is, is het verstandig te kiezen voor materiaal wat zonwerend is.

 

Tuimelraam: de keuze van kozijnen

Je kunt zelf kiezen wat voor materiaal de kozijnen worden en wat voor glas er in komt. Elk materiaal aluminium kozijnen, houten kozijnen en kunststof kozijnen hebben allemaal hun eigen kenmerken met hun voor en nadelen. Voor de keuze van materiaal is aan te raden onze andere uitgebreidere  tips en artikelen over dit onderwerp specifiek te raadplegen om te kijken wat het beste bij u en uw huis past. Wel hebben we een paar punten opgesomd om alvast een beeld te krijgen.

  • Kunststof kozijnen: Een kunststof kozijn wordt vooral geliefd door zijn zeer lange levensduur en het minimale onderhoud dat er aan gedaan hoeft te worden. Naast deze voordelen van kunststof is het ook nog erg gemakkelijk te reinigen.

 

  • Aluminium kozijnen: Aluminium is licht van gewicht en heeft dezelfde voordelen als kunststof kozijnen. Voor de kozijnen kiest men steeds vaker voor kunststof, omdat het nog meer voordelen heeft dan aluminium kozijnen.

 

  • Houten kozijnen: Het houten kozijn heeft meer onderhoud nodig dan aluminium kozijnen of kunststof kozijnen, maar wordt wel gezien als meer een kozijn met meer sfeer. Het hout is wel in gemakkelijk in elke kleur te schilderen.  Het hout is tegenwoordig nog beter bestand tegen vocht

 

De keuze in glas is ook erg van belang. Je kunt kiezen voor isolerend glas in diverse soorten, maar ook kan je kiezen voor zonwerend glas. Daarnaast is er ook geluid reducerend en veiligheidsglas. Keuze genoeg aan glas in je kozijn en tuimelraam!

 

Benieuwd wat een tuimelraam kost? Je kunt flink besparen op je kozijn en tuimelraam via de volgende link: http://www.wonend.nl/woonlasten-verlagen.html

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming