Tips voor het wonen in een studentenstad

Wanneer je gaat studeren aan een hogeschool of universiteit, dan staat er een leuke periode te wachten. Naast het verdiepen in een bepaald beroepenveld, gaan er nog veel meer deuren voor je open. Zo zal je veel nieuwe mensen leren kennen en ga je misschien wel voor het eerst op jezelf wonen. Vooral het vinden van een geschikte woning en een goede financiele basis kan nog wel eens een uitdaging zijn. In dit artikel geven we je enkele tips hoe je jouw studentenleven zo goed mogelijk kan indelen.

Vinden van een baan

Het is aan te raden om voordat je je nieuwe woning betreedt, een baan te regelen in jouw studentenstad. In nagenoeg elke studentenstad zijn er wel uitzendbureau's speciaal voor studenten. Over het algemeen zijn dit baantjes waarbij je jouw werktijden flexibel kan indelen, zodat je dit kan aanpassen op je studie. Tevens beschikken veel scholen over een dergelijke afdeling waar je vacatures in de buurt kan vinden. Denk bijvoorbeeld aan het werken in een restaurant, als postbezorger of werken als verkoper in een winkel.

Een geschikte woning vinden

Wanneer je eenmaal een baan hebt gevonden, is het wat makkelijker in te schatten hoeveel budget je maandelijks hebt voor een woning. De meeste studenten kiezen ervoor om te gaan wonen op kamers op een studentencampus. In dat geval kan je voor relatief weinig geld een kamer betrekken. Verwacht dan geen luxe penthouse, maar ga uit van een bedeelde badkamer en/of keuken en een oppervlakte van ca. 20 vierkante meter. Wanneer je luxer wilt gaan wonen, kan je op zoek gaan naar appartementen in de stad. Door een appartement te delen met andere studenten, kan je wat ruimer gaan wonen. Bijvoorbeeld wanneer je een appartement gaat huren in Groningen, kan je gebruik maken van diverse websites die het beste aanbod voor studenten laten zien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming