Kom alles te weten over spouwmuurisolatie

Kom alles te weten over spouwmuurisolatie

Misschien heb je weleens gehoord van spouwmuurisolatie maar heb je geen idee wat het daadwerkelijk is en wat het je uiteindelijk kan opleveren. In dit artikel kun je precies lezen hoe spouwmuurisolatie precies werkt en wat voor jou de eventuele voor- en nadelen kunnen zijn.

Wat is het precies?

Een spouwmuur zijn twee muurdelen. Deze twee delen zijn aan elkaar bevestigd, maar tussen deze twee muren in zit een ruimte van ongeveer zeven tot negen centimeter. Deze ruimte tussen de twee muren in wordt de spouw genoemd. Het voordeel van spouwmuren is dat ze vochtwerend zijn. Dit is voor veel mensen plezierig in huis. Het nadeel van een spouwmuur is dat het niet zo goed isoleert. Hierdoor kan er veel warmte verloren gaan wanneer de spouwmuren niet geïsoleerd zijn of worden.

Het isoleren van de spouwmuur is gelukkig erg gemakkelijk. Zeker voor een gespecialiseerd isolatiebedrijf, binnen één dag zal de klus geklaard zijn. In de buitenmuur worden tijdens het isoleren een aantal gaten geboord. In deze gaten kan vervolgens het isolatiemateriaal worden gespoten waarna de woning goed geïsoleerd zal zijn. Het is belangrijk om deze klus niet zelf uit te voeren maar om dit te laten doen door een professioneel bedrijf. Het isolatiemateriaal kan namelijk verschillende schadelijke stoffen afstoten die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. De specialisten weten precies hoe zij met dit materiaal om moeten gaan en hoe zij gevaarlijke situaties kunnen voorkomen.

Voor de spouwmuurisolatie is dus geen sloopwerk of dergelijke nodig. Binnen een dag woon je al in een beter geïsoleerd huis. Je kan er van uit gaan dat de energierekening aardig wat omlaag gaat wanneer de spouwmuur geïsoleerd is.

De kosten

Voor je over gaat tot de spouwmuurisolatie voor bij je huis ben je waarschijnlijk benieuwd naar de kosten hiervan. De kosten kunnen verschillen per bedrijf en per soort woning. Bij een hoekwoning zullen de kosten bijvoorbeeld hoger zijn dan bij een tussenwoning. De prijs heeft voornamelijk te maken met de oppervlakte die geïsoleerd moet worden. Echter, hoe meer oppervlakte er wordt geïsoleerd, hoe meer er op jaarbasis ook bespaard kan worden. 

Om de precieze kosten voor jou woning te weten te komen is het in veel gevallen nodig om een offerte op te vragen bij een bedrijf. Zij zullen je dan een exacte offerte sturen, dan weet je waar je aan toe bent. De prijzen voor isolatie van de isolatiebedrijven kunnen tot wel 40% van elkaar verschillen. Het is in de meeste gevallen dan ook aan te raden om bij verschillende bedrijven offertes op te vragen zodat je zeker weet dat je niet teveel betaald. 

De voordelen

Het grootste voordeel zal bij veel mensen bekend zijn: het bespaard energie en daarmee bespaar je ook op je maandelijkse of jaarlijkse energierekening. De verwarming in huis kan lager terwijl het er toch dezelfde temperatuur zijn. Daarnaast brengt het meer wooncomfort met zich mee en heb je met de isolatie de kans om bij te dragen aan een beter milieu. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming