Je serre inrichten: waar moet je op letten?

Een serre heeft duidelijk toegevoegde waarde: zo kun je het hele jaar door met volle teugen genieten van je tuin, maar daarnaast is een serre bijvoorbeeld ook een uitstekende investering. Door de juiste keuzes te maken zul je zien dat de serre de ruimte is waar je overdag en ’s avonds de meeste tijd doorbrengt. Heb je al nagedacht over de inrichting? Hoewel smaken verschillen, geven wij een aantal algemene tips!
 

Je doet er goed aan om van tevoren goed na te denken over de functie van je nieuwe serre: komt de eettafel hier te staan, wordt het een werkkamer of toch vooral een ruimte om te genieten van je tuin? Zul je vooral ’s ochtends, ’s middags of in de avond gebruik maken van de serre? Een ‘ontbijtruimte’ moet je natuurlijk anders inrichten dan een ruimte die bijvoorbeeld voornamelijk wordt gebruikt in de avond.

Realiseer je ook goed op welke manier de lichtinval een rol speelt in je serre. Ben je je er bijvoorbeeld van bewust dat het met een glazen dak ontzettend warm kan worden in de zomer? Laat je daarom uitgebreid adviseren over de verschillende soorten zonwering, maar zorg anderzijds ook voor functionele en tegelijkertijd sfeervolle verlichting. Dat laatste is natuurlijk extra belangrijk als je de serre vooral voor de avonden laat bouwen.

Hoewel de serre vaak (niet onterecht) wordt gezien als verlengstuk van de tuin, is het in de meeste gevallen niet echt een aanrader om de tuinmeubelen in de serre gebruiken. Een serre moet met het Nederlandse klimaat juist voor warmte zorgen, en dan hebben we het niet alleen over de temperatuur. Warmte creëer je ook met uitstraling, oftewel: met comfortabele meubels. Een beter idee om ‘de tuin naar binnen te halen’ is het plaatsen van enkele stevige planten in mooie potten.

Ook met de materiaalkeuze kun je ervoor zorgen dat de serre naadloos overloopt in de tuin. Dat doe je bijvoorbeeld door te kiezen voor een houten aanbouw, maar ook kunststof met een houtnerfstructuur is tegenwoordig mogelijk. Vraag naar advies over het materiaal en de huidige trends bij verschillende serre- én zonweringaanbieders bij jou in de buurt!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming