Het juiste bankstel in je interieur

In je interieur kan eigenlijk een bank niet ontbreken. Niets is fijner om na een lange werkdag heerlijk op de bank neer te ploffen en een goede serie te kijken. Ben je binnenkort toe aan een nieuwe bank omdat je gaat verhuizen, samenwonen of gewoon omdat je eens iets anders wilt? Dan vertellen wij je graag iets over banken en dat je ook met goedkope banken een hele fijne sfeer kan creëren.


Een bank heeft een grote invloed op de sfeer en uitstraling van de inrichting. Dit heeft natuurlijk te maken met de vormgeving van je bank; de kleur, het materiaal en het ontwerp. Bij het uitzoeken van een bank wordt ook gekeken naar het comfort en het beschikbare budget. Het kan misschien lastig zijn om een nieuwe bank uit te zoeken, maar onthoud het is leuk, je hebt er namelijk voor jaren plezier van. Ga eerst na wat jouw wensen zijn; ga je voor een goedkope bank, hoekbank, stoffen of leren bank.

 

Soorten banken
Er zijn veel verschillende soorten banken en dan hebben we het niet alleen over de kleuren en het materiaal. De vormgeving en het zitcomfort is vaak doorslaggevend voor de keuze die je maakt. Hieronder geven wij de drie meest voorkomende bank aan.

Hoekbank
Deze bank is gekoppeld zodat er een hoek ontstaat. Deze bank kan in vele verschillende formaten uitgevoerd worden en je kunt zelf kiezen waar in de bank de hoek komt. Je hebt de keuze uit een dormeuse of een koppelstuk. Grote ruimte en op zoek naar een grote bank? Dan kan je er ook voor kiezen om een hoek-loungebank te nemen. Deze hebben vaak een u-vorm en heeft plaats voor wel acht personen!

 

2-zits of 3-zits bank
Zoals de naam al zegt, een twee of drie personen bank. Omdat er geen duidelijke standaardmaten bestaan wat banken betreft wordt de grootte van een bank op deze manier aangegeven. Deze banken zijn recht van vorm en hebben over het algemeen altijd aan beide kanten en armleuning. De banken zijn in verschillende prijscategorieën te verkrijgen, je hebt zowel goedkope banken als dure.

 

Chaise longue
De ‘lange bank’ als letterlijke vertaling en vindt zijn oorsprong in het 18e eeuwse Frankrijk. Een chaise longue wordt ook wel sofa genoemd en heeft aan slechts één kant een leuning die bestaat uit een geheel. Verkrijgbaar in vrijwel alle gewenste stijlen, ontwerpen en kleuren. Het ontwerp van een chaise longue wordt tegenwoordig ook vaak in een hoekbank verwerkt.

 

Materialen
Naast de vormgeving van de bank is het materiaal ook belangrijk. Dit omdat je de bank dagelijks gebruikt en je er toch comfortabel op moet kunnen zitten. Er zijn verschillende soorten materialen die gebruikt kunnen worden om banken mee te bekleden. Alle gebruikte materialen hebben voor – en nadelen. De keuze voor het materiaal van een bank is dus een zeer persoonlijke overweging. Ga na wat jij belangrijk vindt en natuurlijk mooi. Kijk ook goed naar wat in je budget past, ga je voor een goedkopere bank dan hangt daar de kwaliteit daar ook van af. Ga langs verschillende woonwinkels en laat je inspireren. Vertel aan de adviseurs je wensen en kies pas een bank als je zeker weet dat het de bank is die je ontzettend graag wil hebben! 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming