Het gemak van een click classic parket

Heeft u weleens een oud pand bezocht waar u nog veel mooie en klassieke elementen kunt terugzien? Denkt u eens aan zo'n chique parketvloer, meer dan honderd jaar oud, die nog steeds rijkdom, luxe en klasse uitstraalt. Een vloer die historie uitstraalt. Een parketvloer was vroeger een statussymbool, vanwege het handwerk en de dure houtsoorten die erin verwerkt werden en alleen was weggelegd voor welgestelden. Tegenwoordig zijn er verschillende en duurzame alternatieven, die aantrekkelijk geprijsd zijn, gemakkelijk zelf te leggen en ook een chique uitstraling hebben. Dat maakt een parketvloer voor bijna iedereen bereikbaar. Wie nog steeds een voorkeur heeft voor klassiek hout, kan ook overwegen om een parketvloer aan te leggen met click classic parket.

Eenvoudig zelf te leggen

Click classic parket heeft als grote voordeel dat het zwevend kan worden gelegd. U hoeft het niet te verlijmen met de ondervloer, die nog wel nodig is om het beste uit uw vloer te halen. Een goede ondervloer egaliseert uw parketvloer en heeft geluiddempende werking. Mocht u vloerverwarming hebben of willen aanleggen, kiest u dan voor een ondervloer die hiervoor geschikt is. Het click classic parket is in elk geval geschikt voor vloerverwarming. Het handige kliksysteem maakt zelf leggen tot een karwei waarvoor u uw hand niet hoeft om te draaien.

Een click classic parket wordt vaak gemaakt van eikenhout en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. De vloerdelen van een click classic parket hebben een dikte van 15 mm en een toplaag van 4 mm. De planken zijn 1860 mm lang, hierdoor kunt u ze makkelijk en snel zelf leggen.

Door de oxidatieve olielaag heeft deze vloer veel voordelen: de vloer heeft de mogelijkheid om te ademen, eventuele watervlekken zijn makkelijk weg te poetsen en bovendien heeft deze vloer een isolerende werking en houdt dus de warmte goed vast. De toplaag is slijtvast en dik genoeg om het jaren later zonder problemen bij te schuren en door een behandeling met speciale olie een nieuwe kleur te geven. En wilt u verhuizen? Dan neemt u uw click classic parket gewoon mee. 

Leginstructies

Voordat u begint met leggen van uw click classic parketvloer, bedenk dan goed in welke richting de vloer gelegd moet worden. Het is vaak mooier om de planken in de lengte van de kamer te leggen in plaats van in de breedte. Hierdoor oogt de kamer langer. Als u de vloer vervolgens gaat leggen, kunt u ook nog kiezen tussen verlijmen of zwevend leggen. Verlijmen heeft de voorkeur als het gaat om grote oppervlaktes of bij een vloer met vloerverwarming. Een zwevende vloer monteert u heel eenvoudig zelf. Houd wel rekening met het feit dat een parketvloer kan krimpen en kan uitzetten. Let daarom bij het leggen op de afstand tussen de muur en de vloer. Probeer de vloer een centimeter van de muur af te leggen. U kunt het best achterin de kamer beginnen. Leg dan eerst twee rijen naast elkaar met eerst de korte kanten aan elkaar en daarna de lange kanten. Pas als u tevreden bent, kunt u de rest van de parketvloer leggen. 

Een click classic parketvloer online bestellen

U kunt ervoor kiezen uw click classic parketvloer online te bestellen. Als u de kamer exact opgemeten heeft, vult u de hoeveelheid in per vierkante meter. Hier komt dan een totaalprijs uit en weet u precies van tevoren wat u voor de vloer kwijt bent. En dat scheelt vaak aanzienlijk in uw portemonnee.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming