Een nieuwe serre: voor welk materiaal kies je?

Het is duidelijk dat een serre vooral uit glas bestaat, maar dat glas wordt bevestigd tussen profielen van aluminium, kunststof of hout. Welk materiaal is in jouw geval het beste? Die keuze hangt van een aantal factoren af, maar wij proberen je alvast een beetje te helpen. Het aannemersbedrijf dat verantwoordelijk is voor de bouw van je serre geeft je uitgebreid advies!
 

Hout
 

Over het algemeen bestaat een serre (behalve uit glas) uit hout, aluminium of kunststof. Houten serres worden vooral gebouwd bij de wat oudere woningen met een authentieke, natuurlijke uitstraling. Buiten een chique uitstraling heeft hout ook een uitstekende isolatiewaarde, waar je lange tijd van kunt profiteren. Daar staat tegenover dat het hout regelmatig moet worden geschilderd om verval te bestrijden. Is dat voor jou geen probleem en hou je van natuurlijk hout? Dan lijkt dit materiaal in jouw geval een prima optie.

Aluminium
 

Aluminium heeft een nieuwere uitstraling dan hout en past daarom beter bij nieuwbouw en recentelijk gebouwde huizen. Van nature isoleert aluminium niet zo goed als hout, maar dat verschil is tegenwoordig niet meer zo groot. Aluminium vergt, in tegenstelling tot hout, bijzonder weinig onderhoud; met de juiste schoonmaakmiddelen is het onderhouden van dit soort serres een fluitje van een cent.  
 

Kunststof
 

Kunststof serres hebben zo mogelijk nog minder onderhoud nodig dan aluminium serres. Daarnaast heeft kunststof een prima reputatie op het gebied van isolatie, zowel qua temperatuur als qua geluid. Houd er wel rekening mee dat het normaal gesproken onmogelijk is om kunststof kozijnen van kleur te veranderen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout. Daar staat dan weer tegenover dat kunststof relatief betaalbaar materiaal is.

Het is lastig om de prijzen van de verschillende materialen naast elkaar te leggen. De tarieven hangen af van verschillende elementen, waaronder natuurlijk de aannemer waarmee je in zee gaat. Vergelijk daarom offertes van meerdere partijen bij jou in de buurt!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming