Een goede aannemer: van groot belang!

Een aannemersbedrijf coördineert en realiseert bouwactiviteiten en is verantwoordelijk voor de oplevering van een bouwwerk. Dit binnen de afgesproken termijn en voor een bepaalde overeengekomen prijs. Ben je bijvoorbeeld van plan om je woning eens flink onder handen te nemen? Dan heb je een goede, betrouwbare aannemer nodig. Maar waar let je precies op bij het maken van je keuze voor een aannemersbedrijf? Wij geven je wat tips.

Of je nu op zoek bent naar een metselaar, timmerman of andere vakman: het is altijd van het grootste belang om de vakman zorgvuldig uit te kiezen. Een verkeerde keuze kan je een hoop ellende opleveren. Het geleverde werk moet uiteraard perfect in orde zijn, maar daarnaast moet het werk bijvoorbeeld ook binnen de afgesproken termijn afgerond zijn, binnen het afgesproken budget.

Laat je bij het uitkiezen van een aannemer niet altijd leiden door de verschillende tarieven. En wat voor gevoel krijg je bij het bedrijf? Wekt het bedrijf vertrouwen op? Heb je mensen in je familie of kennissenkring die goede of juist slechte ervaringen hebben met de aannemer? Bekijk of het bedrijf regionaal of landelijk actief is en of de aannemer steeds met (dezelfde) professionele onderaannemers werkt. Ook kun je reeds voltooide projecten van de aannemer gaan bekijken om het afgeleverde werk te beoordelen.

Leg je de offertes van enkele aannemers naast elkaar, dan zijn er enkele punten waar je rekening mee moet houden. Let goed op de beschrijving van de werkzaamheden en de kostenspecificatie, maar lees ook de voorwaarden goed door waaronder geleverd gaat worden. Zorg er tevens voor dat de offerte gratis en zonder verdere verplichting is, dat er een overeenkomst wordt opgesteld als je de offerte accepteert en dat het voorstel een uitgebreide werkomschrijving met goede tekeningen bevat.

Wil je een weloverwogen keuze maken? Dan begin je met een goede oriëntatie en vraag je verschillende offertes van aannemers uit jouw regio aan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming