De interieurtrends voor 2015

De voorjaarskriebels komen al bijna weer tevoorschijn. Mensen houden een grote schoonmaak in huis en willen vaak verandering aanbrengen in het interieur. Maar hoe pak je dat nou aan? Daarom geven wij je hier dé acht interieurtrends voor 2015, die je misschien wel toe kunt passen in je eigen interieur!


Rommel, maar dan georganiseerd
Totaal het tegenovergestelde van het uber-minimalise zien we dit jaar een volgestouwd interieur, maar dan wel geoorloofd. Dus geen rommel of troep maar tot in de puntjes gestyled. In je eigen kamer maak jij je eigen tentoonstelling met veren, lijsten, schelpen, bloemen, schilderijen en ander moois.

 

Marsala
Dit is de mode kleur van 2015 die niet alleen als kleding maar ook zeker terug kan komen in je interieur. Kies voor subtiele accessoires, een meubelstuk of de kleur marsala op de muur. Hou het wel in contrast, dus niet kies voor één mogelijkheid en niet alles. Want less is more.

 

Donkere, sombere kleuren
Jarenlang kozen wij allemaal massaal voor een smetteloos wit interieur. In 2015 durven we weer te kiezen voor donkere tinten. Denk hierbij aan de kleuren: marine blauw, antraciet, jacht groen en het bovengenoemde marsala.

 

MIX
Mix en match blijft ook een grote rol spelen in het interieur. Door meubels uit verschillende stijlperiodes te combineren creëer je een dynamisch interieur. Struin Marktplaats af of ga naar een antieke  winkel om mooie oude spullen te vinden die je mooi op kunt knappen.

 

Leer
In 2014 was het al een belangrijk materiaal maar anno nu mag leer niet ontbreken, leer is onmisbaar in 2015. Dit kwalitatieve en mooie materiaal gaan we vooral zien in moderne vormen.

 

Oosterse invloeden
In onze wereldse samenleving is het natuurlijk logisch dat we wooninspiratie ver over de grens opdoen. En waarom zal je dat dan niet combineren met je eigen stijl? Kan makkelijk, zolang het maar gestyled is. Dit jaar zien we vooral invloeden vanuit Turkije, Marokko en India. Je ziet rijke kleuren, mooie patronen en texturen zijn mooi meegenomen.

 

Organisch groen
Het thema groen wordt ook dit jaar doorgevoerd in het interieur. Creëer een botanisch gevoel met verschillende planten. Denk hierbij aan mooie kamerplanten, maar ook bijvoorbeeld aan cactussen.

 

Zwart goed gecombineerd
Zwart blijft! Zwart mag gestyled worden in je interieur. Tegenwoordig zie je dit veel terug in een interieur gecombineerd met warme materialen zoals hout of mooie stoffen. Wat een prachtig plaatje oplevert.

 

Dit zijn trends die je in 2015 terug ziet komen in het interieur, met welke trend wil jij aan de slag gaan?

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming