Alles wat je wilde weten over spouwmuurisolatie

In de huidige tijd van milieu- en geldbewust leven, is het isoleren van je huis ontzettend populair. Dit is niet gek, want het beschermen van je huis tegen invloeden van binnen- en buitenaf heeft grote voordelen. Behalve in termen van geld en milieu, kan het ook bijdragen aan een betere gezondheid. Zo wordt er ook vocht tegengehouden. Vocht kan zorgen voor schimmels en andere gevaren voor je gezondheid. Een van de manieren waarop je je huis kunt isoleren, is door het aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Wat zijn spouwmuren?

De meeste huizen bestaan voor het grootste deel uit spouwmuren. Spouwmuren zijn muren met een binnen en buitenmuur, waartussen zich een lege ruimte bevindt, ook wel de spouw genoemd. Deze met lucht gevulde ruimte voorkomt op natuurlijke wijze het intrekken van vocht in de binnenmuren en zorgt voor een stukje isolatie. Om je huis echter extra te beschermen tegen vocht en te zorgen voor extra goede isolatie, kun je spouwmuurisolatie overwegen.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Laat je je spouwmuren isoleren, dan wordt er een laag isolatiemateriaal in de spouw aangebracht. Dit materiaal is vochtafstotend en houdt buitenlucht- en temperatuur grotendeels tegen. Ook zorgt spouwmuurisolatie ervoor dat vocht dat in huis ontstaat, bijvoorbeeld in de badkamer tijdens het douchen of in de keuken tijdens het koken, niet in de muren kan trekken. Bij nieuwbouwwoningen kan er van tevoren op worden gelet dat de spouwmuren uitstekend geïsoleerd zijn. Er worden dan vaak platen of folies in de spouw tegen de binnenmuur aangebracht. Beschik je echter over een bestaande woning zonder isolatie, dan kun je alsnog je spouwmuren isoleren.

Wat voor materiaal wordt er gebruikt bij spouwmuurisolatie?

Beschik je over een bestaande woning, dan dient de spouw van buitenaf opgevuld te worden. Daarvoor worden enkele vulgaatjes geboord, waar vervolgens het materiaal door wordt ingespoten. Deze vulgaatjes worden daarna weer netjes weggewerkt. Het materiaal dat hierbij wordt aangebracht, bestaat meestal uit een variant van wol of PUR. Pur is schuim dat in vloeibare vorm wordt aangebracht en daarna gaat uitharden. Laat je goed informeren over de verschillende materialen, zodat je een goede keuze kunt maken. Het uitbesteden van spouwmuurisolatie is aan te raden. Je weet dan namelijk zeker dat het ook helemaal goed gebeurt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming